Brancin filet

Cena po paketu: Kilaža koju poručite će varirati usled različite gramaže po komadu ribe. Stoga smo osmislili pakovanja sa različitim gramažama. Izborom paketa iz padajućeg menija ispod birate gramažu koja vam odgovara. Hvala na razumevanju.

Kako poručiti:Ukoliko želite da kupite određeni proizvod, u prazan kvadrat upišite željeni broj za količinu. Kada ste uneli željenu količinu, da biste dodali proizvod u korpu kliknite na “Dodaj u korpu”. Za svaki proizvod su navedene količine koje su sadržane u transportnom pakovanju

Korpa: Klikom na korpu u gornjem desnom uglu prikazaće Vam se spisak proizvoda koje ste dodali u korpu. Ako ne želite ništa da kupite ili odustajete od kupovine proizvoda koji su u vašoj korpi, jednostavno ih uklonite klikom na X dugme sa satrane koje se za svaki proizvod nalazi pored naziva. Nakon što je narudžbina prihvaćena, Vaša korpa je automatski ispražnjena.

Šifra proizvoda: 1812 Kategorije: , Oznake: ,

Opis

Brancin je jedna od najplemenitijih vrsta bele ribe. Brancin je grabžljivac koji se najčešće može pronaći kako lovi uz obalu. Čvrste je građe i robustan, izdužene i elegantne linije tela. Pliva vrlo brzo i važi za izuzetno inteligentnu ribu. O njegovoj grabljivoj prirodi svedoči i koren imena lubin, koji dolazi iz latinske reči lupus za vuka.

Rasprostranjenost: 

Nalazimo ga uzduž čitave jadranske obale i sredozemnog mora i to na svakoj vrsti dna, u mutnom, kamenom i bistrom, slanom moru. Najčešće ga pronalazimo oko ušća reka i uvala gde se oseća prisustvo slatke vode iz podmorskih izvora. Nalazi se u blizini obale, pretežno na malim dubinama od 2 do 5 metara, iako zna zaći i do 80 metara u dubinu. Zalazi i duboko u rečne tokove. Vrlo je grabežljiv, radoznao i proždrljiv.

Način života i ishrana: 

Hrani se svim i svačim i nije nimalo izbirljiv. Po prirodi je mesožder i najrađe jede kozice, mlade ciple, jeguljice, gavune i olige. Ali ako je nestašica uobičajene hrane, brancin će posegnuti i za algama. Isto tako je poznat kao vrlo lukava i oprezna riba. Živi u malim grupama ili pojedinačno. U vreme mrešćenja skuplja se u jata. Mresti se krajem jeseni i u prvoj polovini zime.

Nutritivna vrednost: 

Meso mu je odličnog ukusa i vrlo je traženo. Od njega se može dobiti dobra riblja čorba. Priređuje se pečen ili kuvan. Osim u Jadranskom moru, staništa brancina nalaze se uz čitavu obalu Mediterana do istočnih obala Atlantika i sve do obala Severnog i Baltičkog mora. Posebno je čest uz obale Engleske i Irske. Danas se brancin uzgaja u ribnjacima.

Dodatne informacije

PAKOVANJE ( u gramima)

250, 500