Oslić medaljoni

Cena po kilogramu: Kilaža koju poručite će varirati usled različite gramaže po komadu ribe. Hvala na razumevanju.

Kako poručiti:Ukoliko želite da kupite određeni proizvod, u prazan kvadrat upišite željeni broj za količinu. Kada ste uneli željenu količinu, da biste dodali proizvod u korpu kliknite na “Dodaj u korpu”. Za svaki proizvod su navedene količine koje su sadržane u transportnom pakovanju

Korpa: Klikom na korpu u gornjem desnom uglu prikazaće Vam se spisak proizvoda koje ste dodali u korpu. Ako ne želite ništa da kupite ili odustajete od kupovine proizvoda koji su u vašoj korpi, jednostavno ih uklonite klikom na X dugme sa satrane koje se za svaki proizvod nalazi pored naziva. Nakon što je narudžbina prihvaćena, Vaša korpa je automatski ispražnjena.

PAKOVANJE:  cca 400 grama

Šifra proizvoda: 1038 Kategorije: , Product ID: 914

Opis

Meso Oslića je belo i izrazito meko, a nakon kuvanja postaje čvrsto i mesnato. Oslić se priprema sa kožom i izvrsnog je ukusa.

Način života i ishrana

Obično se kreće na dubinama između 100  i 200m. Hrani se rakovima, manjim ribama i mekušcima. U potrazi za hranom na proleće se seli na sever, a na jesen ide prema jugu.

Nutritivne vrednosti

U nutritivnom pogledu oslić hek je važan izvor belančevina, koje se u poređenju sa belančevinama mesa odlikuju lakšim varenjem (sadrže manje kolagena), boljom iskorišćenosti,  te povoljnijim aminokiselinskim sastavom (posebno kad su u pitanju esencijalne aminokiseline). Uz makronutrijente, oslić je vredan izvor nekih vitamina i minerala: vitamina B1, vitamina B2, kalijuma, kalcijuma, fosfora; odličan je izvor fosfora (30% RDA po obroku); vitamina B2 (25% RDA po obroku) i dobar je izvor vitamina B1 (13% RDA po obroku) te kalijuma (13% RDA po obroku). Oslić se vrlo brzo priprema, a zbog svog kvalitetnog mesa dobra je osnova za razne riblje čorbe, bistre ili guste. Filete oslića možete pohovati na uobičajen način, a poširani fileti i kuvana cela riba preporučljiva je hrana za dijete i posebne oblike prehrane. Obiluje kalijumom i fosforom, sadrži malu koncentraciju masti, a samim tim i malu energetsku vrednost.