A+ A A-

Smrznuta riba

 Preuzmi spisak proizvoda

Kvalitetna i raznovrsna riba danas je dostupna potrošačima i u obliku smrznutog proizvoda. Smrznuta riba nutritivno je jednako vredna kao sveža riba, a nakon odmrzavanja ima čvrstu, prirodnu teksturu, boju i ukus. Jedan od glavnih aduta duboko smrznute ribe je njena zdravstvena ispravnost jer ne postoji rizik od razvoja toksičnih pojava. Primenom metode brzog smrzavanja obezbeđuje se sigurnost i zdravstvena ispravnost smrznute ribe.

S obzirom da sadrži omega-3 i omega-6 masne kiseline, belančevine, vitamine, minerale i da je niskokalorična, nutricionisti preporučuju da se bar dva puta nedeljno nađe na trpezi. Pre svega, riba je bogata belančevinama koje, za razliku od mesa, ne sadrže štetne zasićene masti, a snabdevaju nas neophodnim aminokiselinama. Dokazano je da omega-3 i omega-6 nezasićene masne kiseline, kojima riba obiluje, izuzetno povoljno deluju na srce i krvne sudove. Najbolja ilustracija su Eskimi, narod u čijem je jelovniku svakodnevno zastupljena riba, kod kojih su infarkt i druga kardiovaskularna obolenja prava retkost.

Najveći broj riba je vrlo bogat vitaminima, naročito B grupe (dragoceni za pravilan rad nervnog sistema) i mineralima kao što su fosfor, kalcijum, cink, natrijum, kalijum, bakar, gvožđe, selen i jod, koji je važan za pravilan rad štitne žlezde.

Irish gambling website www.cbetting.co.uk Coral super bonus.